Konst och vetenskap, E=mc2 Danskonst i Berlin

Konst och vetenskap, E=mc2 Danskonst i Berlin
“Ready for take off 2022-2023!”
NYHETSBREV Gun Lund / E=mc2 Danskonst * No 7-2022

Under november månad besökte E=mc2 Danskonst Berlin. I samband med detta visades i de nordiska beskickningarnas gemensamma entréhall en utställning. Vid ett välbesökt seminarium på temat Konst & Vetenskap presenterade koreografen Gun Lund och läkaren Lars Persson sina gemensamma projekt inom fältet. Med hjälp av dansaren Anna Westberg visade man Good Vibrations, som bygger på taktil informationsöverföring, populärt beskrivet som ”radiostyrda dansare”. Vi kan konstatera att publiken även här var både förvånad och imponerad då en fungerande dialog mellan åskådare och publik etableras utan att ett ord yttras.

Även på den officiella mottagningen fick publiken möjlighet att testa systemet till stor förtjusning. I samband med detta passade man också på att överlämna den officiella flaggan för ”Generalkonsulatet för Västsvensk dans” till Berlin-ambassadens Kulturråd Nina Katarina Karlsson.

Medverkan på Svenska Ambassaden i Berlin skedde inom ramen

för Business Region Göteborg och Borås Stads projekt att främja de kreativa näringarna. Med på resan var bl a representanter för Alfons Åberg rättighetsbolag samt kända kläddesigner som Craft.

En rad intressanta möten med såväl stora som små institutioner inom fältet arrangerades och det är knappast sista gången Gun Lund besöker Berlin med danskonstverk.